טיפים חשובים לחיפוש עבודה

JobSearch

תקופת חיפוש עבודה הינה תקופה מאד מאתגרת הדורשת התגייסות וכוחות רבים ומאומצים.  בתקופה זו חשוב להתמקד בשני משאבים חיוניים: ניהול הזמן ושימור המוטיבציה שלנו.

שימור מוטיבציה לעשייה אקטיבית ופרואקטיבית/ניהול אנרגיה אישית:

 תהליך החיפוש  אחר מקום העבודה הבא מאופיין בתקופה של חוסר וודאות. אנו יודעים מתי התחלנו את הדרך אך אין לנו מושג מתי היא תסתיים. תקופה זו דורשת מאיתנו אנרגיות גבוהות למען מטרות רבות- חיפוש יומיומי אחר משרות חדשות, פנייה לבקשת עזרה מאנשים שאנו מכירים, הצגה עצמית טלפונית ופרונטלית מול היועצים בחברות ההשמה ומול המעסיקים הפוטנציאלים. בתהליך זה לא פעם אנו מפתחים ציפיות גבוהות וברגע שמועמדותינו לתפקיד נחשק נפסלת אנו צריכים להתמודד עם ה”לא” ועם אכזבה שהינה חלק בלתי נפרד מתהליך זה.

כדי לשמר את המוטיבציה ולתעל את האנרגיה לעשייה אקטיבית צריך לקחת נשימה עמוקה ולהצטייד באורך הרוח. בהקשר זה הייתי ממליצה להשתמש בכלים הבאים:

  • רשת תמיכה– חיבור לסביבה תומכת.זו תקופה רגישה שחשוב בה להיעזר במשפחה, בחברים טובים, לצאת לבלות בחוץ, לשתף ולקבל מהאוהבים מסביב עידוד, הערכה וכוחות להמשך .
  •  לקחת פסק זמן ולעשות דברים שאתם אוהבים לעשות – מדובר על החיבור  שלכם  לאותם הדברים שאתם אוהבים לעשות וההמלצה היא ליישמם. זו תקופה שבה קשה לאנשים לעשות למען רווחתם האישית מתוך התפיסה ש”אם אני לא עובד כעת, אני לא יכול לפרגן לעצמי ללכת לים, לעשות יוגה, לשתות קפה בבית קפה” ועוד. זוהי טעות נפוצה וההיפך הוא הנכון. עשייה שכזו יכולה לכלול הרבה מאד דברים שאינם כרוכים בהוצאה כספית משמעותית ותרומתה לנפש היא גבוהה ומשתלמת מאד. בנוסף, החיפוש אחר התפקיד הבא אינו יכול ואף אינו אפקטיבי לבצעו כל היום. מכאן שמומלץ לקחת הפסקות, להתאוורר, ולעשות דברים שמטעינים אתכם ומעלים אנרגיות.
  • פעילות ספורטיבית– גם לאילו שאינם חובבים ספורט רבות כבר נכתב ודובר על חשיבות פעילות ספורטיבית המשפיעה וממריצה את הגוף ואת הנפש. פעילות המקנה חיזוק פיזי ומנטלי והינה כלי אדיר בשימור האנרגיה שלנו בפרט בתקופות שקל לאנרגיה זו להישאב ולהתכלות.
  • כתיבת דף הוקרות יומי– הקדשתי בעבר פוסט לנושא ההוקרה ולתרגיל זה. כתיבה מדיי ערב לפני השינה של 5 דברים טובים שקרו במהלך היום ושאנו מכירים תודה ומוקירים את עצמנו עליהם. שימוש מתמיד בכלי זה מאפשר לנו לאמן את התודעה להוויה של שפע והתמקדות במה “שיש לנו” בשונה ממחשבות יומיומיות על “מה שחסר” והיינו רוצים להשיגו.

 ניהול הזמן שלנו /ניהול משימות

ניהול משאב הזמן הינו חשוב עד מאד בתהליך של חיפוש עבודה. לשם ניהול נכון ויעיל שלו הייתי ממליצה על הכלים הבאים:

  • ניהול רישום מסודר של התהליך.  המלצה להכין טבלה הכוללת: רשימת כל ערוצי הגיוס אליהם פניתם (חברות השמה, אתרי הדרושים השונים, מענה לפרסום באחת הרשתות החברתיות ועוד) ופרטים לגבי המשרה עצמה. לציין מועד שליחת קו”ח כך שניתן לעקוב ולראות האם התקבלה תגובה, לשקול באם לשלוח תזכורת ועוד. טבלה זו צריכה גם לכלול עמודות של ראיונות עבודה (מול חברות השמה ומול המעסיקים הפוטנציאלים) מתי התקיימו הראיונות, פרטי האנשים שראיינו אתכם ותפקידם ומה חשוב לכם לזכור מקשר זה.
  • הכנת תוכנית שבועית  והגדרת משימות יומיות –שגרת חיפוש העבודה ברמה יומיומית קשה ומעייפת ועשויה לא פעם לגרום לנו לברוח ולהתעסק בדברים אחרים. כלי תומך האוסף אותנו לפעולה הוא בנייה מראש של תוכנית לשבוע הבא וממנה לגזור משימות יומיות. מרגע שיש תוכנית פעולה ואנו יודעים מה אנו עושים כל יום יש סדר ומשמעות לעשייה זו ועצם ביצועה נותן לנו תחושת סיפוק וערך שהתקדמנו בעוד צעד או שניים לעבר המטרה. שליחת קו”ח לערוץ גיוס חדש, בחינת הצעות עבודה ברשת, יצירת קשר טלפוני עם מכר שעשוי אולי לעזור ולפתוח עוד דלת ועוד. עשייה אפקטיבית נמדדת בתוצאות, ביכולת לסמן וי ליד המשימות שתוכננו. אין זה עניין של כמה שעות ישבתי אלא מה עשיתי בהן. חשוב להקדיש  זמן איכות ולו  של שעה –שעתיים ביום.

בהצלחה ואני תמיד עומדת לרשותכם בעזרה, יעוץ והכוונה אישיים.

חווי

Leave a Reply