תובנות משנותי הצעירות כמנהלת משאבי אנוש

13931485-timeline-concept-pixeled-word-past-now-future-on-digital-screen-3d-render

10 שנים חלפו להם ביעף מיום סיום עבודתי בחברת ניו –אפילקום מרגע שמוזגה עם חברת מטריקס הגדולה. במהלך השנים מאז הספקתי לעבוד עוד במספר חברות ולהתנסות גם בעבודה מול סניפים בחו”ל, לרכוש מקצוע חדש ולנהל עשייה עצמאית המשלבת בין עולם ניהול המשאב האנושי ובין עולם הייעוץ והאימון האישי. בעשור הזה היה עולם ומלואו של אירועים וחוויות הן במישור האישי והן במקצועי. מצעירה נמרצת המשתלבת לראשונה בחייה בעולם הזוהר של ההייטק ממש בתקופת הבועה הלא נשכחת הפכתי לאשת מקצוע ותיקה בתחום הHR, עתירת ניסיון וידע ממגוון של חברות ומועשרת ערכית וניהולית מפסיפס המנהלים שהיתה לי הזכות לעבוד עימם לאורך השנים.

לאחרונה ביקרתי במטה החברה אחרי עשור. זכיתי בקבלת פנים חמה ומרגשת מהעובדים, אילו שבקבלה, ברכש, בפיתוח, בתחזוקת הבניין. העובדים העושים את עבודתם נאמנה מתוך אידאולוגיה של מתן שרות שיאפשר לשאר העובדים וההנהלה לעבוד בסביבה נעימה ומסודרת.

במפגשים  עם המנהלים היקרים לליבי התחדדו לי התובנות החשובות, שלקחתי כצידה לדרך משנותיי הראשונות בתחום :

  • בכל מקום ובכל תפקיד תדאג להיות יעיל, יצירתי, דינמי ותורם להצלחת הארגון :

מנהל מכירות בכיר שפגש אותי לראשונה במסדרונות החברה שאל אותי : “את הולכת להיות הOver-Head  החדש שלנו”? שאלה זו דירבנה ואיתגרה אותי להוכיח לו ולאחרים, את הערך המוסף הגלום במקצוע זה ואת החיבור שלו לתוצאות העסקיות של הארגון. לעבוד קשה, להגדיר משימות קונקרטיות ולדבר בשפה של תוצאות, עמידה ביעדים וסיפוק הצרכים החשובים לארגון. שאלה זו מלווה אותי עד היום גם בתחום העצמאי והיא מותחת את גבולות היכולת שלי כל פעם מחדש.

  • להקשיב לרחשי ליבם של אנשים ולשמור על גמישות מחשבתית :

ניהול משאבי אנוש הוא תפקיד הדורש מיומנויות של גישור בין אנשים ויכולת להגמיש עמדות הן בצד של העובד והן בצד של המנהל. היכולת המשמעותית והאפקטיבית ביותר לשם הבנת צורכי האדם האחר והיכולת לתרגמה לעזרה ופעולה הינה יכולת ההקשבה. במהלך השנים למדתי לשכלל יכולת זו ולתרגל אותה. אמנות ההקשבה גם מאפשרת לנו להתבונן בזוית המחשבה שלנו ולאפשר גמישות ושינוי תוך פתיחות וכבוד לדברי האחר השונים מדעותינו.

  •  להתכונן מראש, ללמוד ולהכין חומרים לפני פגישה עם המנהל שלך :

שיעור שלמדתי “על בשרי” הינו הצורך ללמוד טוב טוב את הנושא עימו אני מגיעה לדיון עם המנהל שלי לפני הפגישה עימו. להגיע אחרי למידה וחקירה יסודית. להגיע מאורגנים ומסודרים עם אג’נדה ברורה וממוקדת.  מנהלים טובים הם אילו שיש באמתחתם לא מעט שאלות וכלים לאתגר ולוודא שאנו אכן יסודיים ומקצועיים בפנייתנו.

  • להציע פתרונות ולא רק לעדכן בבעיות :

בתחילת דרכי נטיתי לבוא עם משברים ולהתריע על אילו שבדרך. מהר מאד למדתי ממנהליי כי מצופה ממני לבוא עם הצעות לפתרון הבעיה/המשבר. קל מאד לבוא עם בעיות ולהציפן למנהלים הבכירים בתקווה שהם יציעו ויכוונו אותנו אל הפתרון. מאתגר הרבה יותר לבוא אליהם אחרי שבחנו אלטרנטיבות ודרכי פתרון. בסופו של יום עובד המתבלט בעשייתו הינו זה שחשב מראש על פתרון בעיות וכזה שמראש מציע הצעות לייעל ולמנוע את המשבר הבא.

  • לשאול כל מה שלא יודעים – בושה לא תקדם אותנו :

היות והגעתי לחברה אחרי מספר שנות עבודה בחברת השמה שלא עסקה בטכנולוגיה, לא ידעתי את הטרמינולוגיה הבסיסית של שפות התכנות וסביבות העבודה הטכנולוגיות. מצב בעייתי משהו בתור מי שמקבלת מינוי לגייס במהירות עשרות מתכנתים מבריקים בתנאי תחרות מטורפים. הבוס שלי חיבר אותי לסמ”נכל בכיר בחברה וביקש ממנו ללמד אותי את כל מה שאני לא יודעת. הסמנכ”ל ביקש ממני לקחת מספר קורות חיים ולמרקר לו מה שאני לא יודעת.במפגש המנטורינג הראשון שלנו הגשתי לו מסמך קו”ח שחציו ממורקר בצהוב זועק. למעשה מירקרתי את כל הטכנולוגיות…

המנטור שלי החוויר ושנים לאחר מכן שיתפו אותי שהוא רץ למנכ”ל והכריז בבטחה שהוא נותן לי גג חודש בתפקיד. טוב,אז הוא טעה וסיימתי שם 6 שנים ב2 תפקידים מובילים.

המסקנה שלי – “לא הביישן למד”. ממרום גילי כמנטורית של אנשים, אני נוטה לכבד ולהעריך את אילו שמעיזים לשאול ואינם מפחדים  מאי- הידיעה.

  • לקחת אחריות

גם אם זו לא הטעות הישירה שלנו ונושא מסויים לא טופל אף שלא בידיעתנו, ללמוד לקחת אחריות מתוקף היותנו בעלי אוטוריטה על תחום מקצועי. אם הטעות נעשתה על ידי מי שעובד איתנו, על אחת כמה וכמה עלינו לקחת אחריות מלאה ולגבות. יהיה זמן מאוחר יותר לאחר פתרון הבעייה/המשבר לברר מה קרה ומדוע ולהסיק מסקנות חשובות להמשך.

  • להיות בן אדם

להיות “מאנטש”. אני אוהבת את המושג המקסים הזה שמקורו בשפת היידיש. המשמעות הינה- להתנהל בעולם על פי ערכים של – שוויון, חופש, כיבוד כבוד האדם , אמונה בשיתוף פעולה ואחווה הדדית, אינטגריטי, אמון ותחושה חברתית של תרומה ואחריות לחברה בה אתה חי.

היש ייעוד נכסף יותר מזה ?

  3 comments for “תובנות משנותי הצעירות כמנהלת משאבי אנוש

Leave a Reply