מודל הפיצה

מודל הפיצה   

מפגש אימון מנהלים ,רגע לפני סיום התהליך והמתאמן שלי, גל ( שם בדוי ) שולף שפן מהכובע. כלאחר יד הוא מספר לי על ניהול “מחוץ לקופסא” של סיטואציה מאתגרת בניהול עובדים, אתגר גדול אף יותר כשמדובר בניהול צוות עובדים בארץ אחרת. 

מודל הפיצה

מודל הפיצה

המשימה היתה לנסוע ולבקר את הצוות המקומי וליצור מפגשים מהנים ומחברים, הזדמנות עבורם לבלות יחד עם המנהל הישראלי והזדמנות עבורו להכיר טוב יותר את האנשים בצורה א-פורמלית ולהוקיר אותם על עבודתם. לרגל נסיעה חגיגית זו תוכנן  גם מפגש חברה. למפגש זה הוזמנו כמובן כל המחלקות. מחלקת ה QA המונה כ 10 עובדים- לא יכלה להגיע במלואה וחצי מהצוות נדרש להשאר ולהמשיך לעבוד ולקבל פיצוי בדרך אחרת. החצי שהוזמן- החליט שהוא אינו מגיע ושהוא ממקום של קולגיניות טובה וחברות לא משאיר חלק מהחברים לעבוד בזמן שהוא יוצא לבלות.

האוטומט המחשבתי של גל היה לראות בהתנהגות זו כהפרה בוטה של התנהגות ארגונית מקובלת ואי ציות לסמכות. גל בחר לעצור ולהיזכר במטרה הגדולה הארגונית שלשמה הוא  הגיע קרי – ליצור חיבור בין הצוות הזר לבין המנהל הישראלי כנציג החברה בארץ  ולהעלות את רמת המוטיבציה ומחוייבות העובדים לארגון. בכדיי להשיג מטרה זו הבין גל שקודם כל הוא צריך לעצור ולנסות להבין מה הניע אותם לתגובה זו? התשובה התחברה לערכים שניהלו את צוות הQA – ערכים של חברות ושותפות לעבודה, כבוד ונאמנות לחברות בצוות. מרגע שהובן המניע ניתן היה לשנות דפוס התנהלות שכיח המונע ממקום של אגו לטובת התנהלות רגישה המתרגמת את השפה בה עלה הסירוב במענה באותה השפה – חצי מהצוות נמנע מלשתף פעולה היות ומה שניהל אותו היה מקום רגשי ואישי והתנגשות ערכים בין להתנהג על פי הציפיות הארגוניות ולרצות את המנהל ושאר העובדים לבין להשאר נאמנים לחברים שלהם בצוות.

גל בחר לתת מענה מחוץ לקופסא והוא פינה זמן והעביר את החגיגה לתוך הארגון וחגג לצוות במלואו . גל הזמין פיצות למשרד ודאג להעביר עימם מפגש א-פורמלי באוירה נעימה עם הרבה הומור ושיתוף.

גל התייחס לסירוב ההשתתפות של מחצית מחברי הצוות וציין שהוא מבין את המניע שלהם ומעריך את ערך החברות אך חשוב לו שיבינו שאין זו הדרך המקצועית לפעול. מקום להתנגד להם הוא זרם עימם וחיבר אותם  כצוות למטרות הארגוניות.

הארוע עבר בהצלחה רבה. מהתנגדות להשתתף בארוע חיצוני, נוצר ארוע פנימי מעצים ומגבש.

מארוע מוצלח זה נגזר מודל חדש והרי הוא לפניכם:

מודל הפיצה :

  1. זיהוי מטרת העל –  כשאנו מתמודדים עם דילמות, אתגרים- חשוב לעצור ולעלות מהם למעלה לרמה האסטרטגית ולשאול– מהי המטרה שאנו רוצים להשיג? באילו דרכים נוכל להשיג מטרה זו ?
  2. עצירה וחשיבה לפני פעולה על מה שמניע את האחר  התחברות למניעים בהתנהגות זו או אחרת של האחר, מהם הערכים המניעים אותו? מה הוא רוצה להשיג? באיזו דרך ניתן לענות על הבקשות/צרכים של האחר?
  3. הכרה באחר – המקום המכבד את האחר גם אם דרך חשיבתו או פעולתו אינה תואמת את שלנו  או אף מנוגדת לה.
  4. חשיבה יצירתית מחוץ לקופסא–  כשאנו מקשיבים ומנסים להבין את הצד השני אנרגיות מתפנות לטובת חשיבה יצירתית ומשם נולדים רעיונות חדשים. הבחירה לעבור מהתנגדות ,כעס ותסכול על חוסר שיתוף הפעולה במקרה זה לטובת הליכה לקראת הצוות, זרימה עם הסיטואציה ומתן מענה לא צפוי שהפתיע את כולם.
  5. הומור ואותנטיות– שילוב שתמיד מנצח. ברגע שאנו מגיעים ממקום נקי ואותנטי ומסוגלים לצחוק עם האחרים לעיתים גם על עצמנו זה המקום שמחבר אנשים ופותח ערוצי תקשורת א –פורמלים. תקשורת זו מקרבת ויוצרת מרחב אמון ומחוייבות הדדית.
  6. הוקרה– היכולת להודות לאחר על החלקים הטובים שנעשו. במקרה הוקרה לצוות על על עבודתם הקשה לאורך כל השנה, על מסירותם, על חוש השותפות המקצועית והחברות.

Leave a Reply